27 Temmuz 2011 Çarşamba

Eleştiriler




Söz konusu kendim olduğum zaman her türlü eleştiriye açığım. Kişilerin hakkımda ne düşündüğü kişiye verdiğim önem derecesinde değer kazanır doğal olarak. Kendimle ilgili olarak yapılabilecek eleştiriler zedelemez tam tersine haklı gerekçeleri içinde barındırıyorsa gelişmemde katkıda bile bulunabilir.

Bloglar kişiler için ne ifade ediyor bilmiyorum. Bu blogta zaman zaman yaşadıklarımdan yola çıkarak paylaştıklarımdır. Hiç kimseye bir şey öğretmek yada buna benzer bir mantıkla oluşturulmamıştır. Herşey tamamiyle kişiseldir. Hoşlananlar olabildiği gibi hoşlanmayanlarda olacaktır. Zaman zaman paylaştıklarıma yorum yapanlara saygım büyüktür. Çağımızın garip iletişmlerinden biri de bu:)

Ancak kim olursa olsun burada paylaşılanlardan yola çıkarak özellikle sanatın herhangi bir dalında yer edinmiş kişilere kişisel saldırı da bulunamaz. Bunun etik bir tarafı olduğuna inanmıyorum. Tabiki aynı düşünce ya da duyguda olmayabiliriz ama sanatçılarla ilgili yorum yapacaksak kendimizin de o kişiyi geçebilecek bir değer olması gerekir. Ki bu durumda bile ölçü diye bir şey olması gerektiğine inanıyorum.

Bu yazı "adsız" olarak Can Yücel' e bir yerde hakaret eden zavallı kişiye karşı yazılmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder